Bun Rieu. today is all about Bun Rieu, Vietnamese Crab Noodle Soup! My dear friend Be, (who showed us how to make Bun Bo Hue a while ago!) she shared her recipe for Bun Rieu with us! Bun rieu (bún riêu) is a Vietnamese crab based soup noodle dish.
Với bún riêu cua đồng thì mỗi miền lại có cách nấu khác nhau mang rõ hương vị đặc trưng của nơi đó. Bún Riêu is a Vietnamese rice noodle soup with a tomato and crab soup base. It is eaten with a lot of fresh veggies and Vietnamese herbs, the popular of which is split water spinach stems (Rau Muống). You can have Bun Rieu using 21 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Bun Rieu
- You need of Stock.
- Prepare 8 medium of Tomatoes.
- You need 1/2 bunch of shallots, mostly white part.
- You need 300 grams of Pork.
- Prepare 2 piece of bun rieu stock cubes.
- You need 4 1/2 liter of water.
- It's 4 tbsp of fish sauce.
- You need 1 tbsp of shrimp paste.
- Prepare 1 tbsp of crab paste.
- It's 1 tbsp of tomato paste.
- You need 1 tsp of olive oil.
- You need 1 small of handful dried shrimp.
- Prepare 10 medium of fried tofu.
- Prepare of Rieu.
- It's 1 can of crab meat.
- It's 1 clove of garlic.
- It's 1 tbsp of crab paste.
- Prepare 2 medium of eggs.
- You need 1 tsp of olive oil.
- It's of Other.
- It's 1 each of bag vermicelli.
Bún riêu cua là món ăn dân dã, gắn bó với nhiều thế hệ người Việt từ bao đời nay. Món bún riêu cua mỗi địa phương có một cách nấu khác nhau nhưng hương vị thơm ngậy của cua đồng cùng. Bún Riêu Thịt chắc chắn là món ngon cuối tuần khiến bạn "đổ gục" ngay khi nếm thử. Nếu đã thưởng thức qua món bún riêu thịt những chưa biết cách làm ngon chuẩn thì tham khảo ngay công.
Bun Rieu step by step
- Cut tomatoes into quarters.
- Chop shallots.
- Cut pork into medium size pieces or if your using bones, leave as is..
- Heat pot, add olive oil, tomatoes and shallots. Cook until soft. Then add pork and continue cooking..
- Add water, dried shrimp, bun rieu stock, fish sauce, crab paste, shrimp paste and tomato paste. Bring to boil, then reduce to simmer..
- Rieu - heat saucepan, add chopped garlic, crab meat and crab paste. Fey for a minute or so.
- Beat eggs and add fried rieu, stir to combine.
- Add tofu to stock.
- Once you are happy with stock taste, pour the rieu in slowly. Try not to stir as it will break the rieu. The rieu will cook in the stock after several minutes..
- Boil vermicelli until soft and drain.
Món bún riêu kiểu miền Nam ngoài các nguyên liệu thông thường còn được bổ sung thêm huyết heo và Cách nấu bún riêu kiểu miền Nam chuẩn ngon đúng điệu. Vietnamese Crab Noodle Soup (Bun Rieu). by: Mary Truong. Nước chấm gừng đậm đà thơm ngon thật sự bây h đang đăng ảnh mà bụng Nhưng mình thấy chỉ nên ăn canh bún, bún riêu nước dùng nên thơm dậy mùi cua đồng nữa sẽ. Bún riêu cua là một món ăn truyền thống Việt Nam, nghe tên dân dã thế thôi nhưng kì thực hương vị của nó đã làm không ít thực khách nhớ mãi không thôi. Thời gian thực hiện món bún riêu cua đồng Bun Rieu.
No comments:
Post a Comment